Ervaringen huurders

Hieronder leest u de ervaringen van een aantal huurders die meedoen met Zonnig-Limburg.

 • Bas Rossel uit Blerick Bas Rossel uit Blerick
  Ik wilde al eerder zonnepanelen, maar kon me dat tot nu toe niet veroorloven. Zonnig-Limburg is ideaal, omdat je als huurder wel de lusten maar niet de lasten hebt. Het financiële voordeel is natuurlijk leuk, maar voor mij niet van doorslaggevende betekenis. Ik had ook meegedaan als ik quitte zou hebben gespeeld. Ik krijg al een blij gevoel als ik de zon op de panelen zie schijnen. Het simpele gegeven dat ik op die manier gratis brandschone energie opwek.
 • De heer en mevrouw Hendriks uit Landgraaf De heer en mevrouw Hendriks uit Landgraaf
  Dit is een heel eenvoudige manier om te besparen op onze maandelijkse lasten.
 • De heer en mevrouw Smeets uit St. Joost De heer en mevrouw Smeets uit St. Joost
  Toen we kozen voor zonnepanelen, gaf de kostenbesparing voor ons de doorslag. Tautus heeft vooraf precies uitgerekend hoeveel onze energierekening omlaag kon. De installatie verliep perfect: binnen een paar uur was alles keurig netjes geïnstalleerd. Vanaf dag één kunnen we op het beeldschermpje exact bijhouden hoeveel energie de panelen opleveren. Dat maakt het voordeel wel heel zichtbaar!
 • Familie Scholtz uit Landgraaf Familie Scholtz uit Landgraaf
  We verwachten een flinke daling van onze energiekosten. Deze kunnen we bekijken via onze persoonlijke pagina via Tautus (leverancier zonnepanelen). We kijken regelmatig naar de stand om te zien wat de zonnepanelen opleveren. En dat is overdag bijna altijd wel wat. Ook als er geen zon is.
 • Jack Gielen uit Meijel Jack Gielen uit Meijel
  Het liefst zou ik helemaal onafhankelijk zijn van de nutsbedrijven, die steeds machtiger worden. Mijn ultieme droom is een woning die volledig van gerecycled materiaal is gebouwd en die helemaal energieneutraal is. Dat zit er voorlopig niet in, maar de zonnepanelen die via Zonnig-Limburg op mijn dak liggen, zijn wel een mooi begin. Weliswaar ga ik € 22 extra huur betalen, maar daar staat een gegarandeerde opbrengst van € 40 tegenover, dus ik ga er sowieso op vooruit. En elk tientje is er één.
 • Mevrouw van de Linden-Schoeren uit Reuver Mevrouw van de Linden-Schoeren uit Reuver
  Ik kreeg het aanbod van de woningstichting en toen zeiden mijn nichtjes direct ‘doe het nou maar tante Nes, daar hebt u altijd voordeel van’.  Er waren ook wel mensen in mijn omgeving die zeiden dat ze niet snapten dat ik daar op mijn leeftijd nog aan begon. Maar ik heb er echt geen spijt van. Ik heb er niets voor hoeven te doen en ik verdien er alleen maar mee. En ik zie het nu steeds meer in mijn omgeving. Ik vond het wel fijn dat ik extra uitleg kreeg over de zonnepanelen. Ik heb zelf geen kinderen en dan is het fijn om hulp te krijgen bij de berekening en hoe het allemaal gaat werken.
 • Peter Hendrix uit Tegelen Peter Hendrix uit Tegelen
  Ik wilde een paar jaar geleden al zonnepanelen via Zonnig-Limburg op het dak van mijn woning aan de Holtmühlestraat. Toen ging het feest niet door, omdat het voor mij eenvoudig weg niet haalbaar was om te investeren in de aanschaf van de installatie. Nu is dat gelukkig niet aan de orde en ga ik er met mijn acht panelen per saldo een paar tientjes in de maand op vooruit. Voor de rompslomp hoef je het evenmin te laten, want de installatie nam amper tweeëneenhalf uur in beslag. Ik krijg nu geregeld reacties van buurtbewoners die ook warm beginnen te worden voor zonnepanelen. Gelukkig maar. Hoe meer deelnemers, hoe beter.
 • Tonny Smedts uit Kessel Tonny Smedts uit Kessel
  Ik vind het geweldig om overdag te zien dat de meter terugloopt of stilstaat terwijl de strijkbout of een andere energievreter aanstaat. De acht panelen zullen er zeker in resulteren dat mijn woonlasten dalen, maar eerlijk gezegd gaat het mij niet in de eerste plaats om het financiële voordeel. Ik doe dit vooral voor mijn kinderen en kleinkinderen, dus voor de toekomst, zodat ook zij nog in een gezonde, schone wereld kunnen opgroeien. Ik realiseer me dat ik daar persoonlijk slechts een geringe bijdrage aan kan leveren. Maar als veel mensen hun eigen stukje verantwoordelijkheid nemen, kunnen we samen een aanzienlijke bijdrage aan het milieu leveren.