Bewoners Willem Litjenshof vieren oplevering 272 zonnepanelen | 18-05-2017

Op donderdag 18 mei vond de feestelijke oplevering plaats van 272 zonnepanelen op het woongebouw aan de Willem Litjenshof in Weert. Voor Zonnig-Limburg is het voor het eerst dat we zoveel zonnepanelen op één gebouw plaatsten. Reden voor een feestelijk moment met alle bewoners van het gebouw.

Met de 272 panelen kunnen alle 34 appartementen van het complex van Wonen Limburg aangesloten worden op elk 8 zonnepanelen. Uitgaande van het gemiddelde energieverbruik van de bewoners vóór de aansluiting op de panelen, wekken de panelen ca. 80% op van de benodigde energie. De bewoners besparen daarmee netto zo’n 200 euro per jaar.

Feest
De bewoners van het woongebouw aan de Willem Litjenshof zijn erg verguld met hun aanwinst. Daarom organiseerden ze een leuke ochtend, helemaal in het teken van zonne-energie, op donderdag 18 mei. Ook buurtbewoners waren van harte welkom. Er was onder andere een energiemarkt met allerlei energiebespaartips, een energiequiz en ook aan een muzikale omlijsting was gedacht.

Onthulling informatiebord
Tijdens de feestelijkheden werd er een informatiebord onthuld door de initiator en de oudste bewoonster van het complex. Op het informatiebord kunnen de bewoners zien hoeveel energie er opgewekt is en hoeveel kilogram CO2 daarmee bespaard is.

 


« naar nieuwsoverzicht
Bewoners Willem Litjenshof vieren oplevering 272 zonnepanelen