Wat is mijn voordeel?

U heeft direct na de installatie voordeel van de zonnepanelen. Het levert u meteen geld op. Doordat u zelf een groot gedeelte van de benodigde stroom opwekt, zijn uw energielasten bij de eerste maand al lager. Uw totale besparing op uw energiekosten is altijd, gegarandeerd, meer dan wat u aan eigen bijdrage betaalt voor de aanschaf van de panelen. Zo houdt u iedere maand geld over. Vergeet u niet bij uw energieleverancier het voorschot aan te passen, anders heeft u het voordeel pas bij de eindafrekening. 

Bereken uw voordeel met de daktest
Met onderstaande daktest kunt u zien of uw dak geschikt is voor zonnepanelen. Ook wordt er een globale indicatie gegeven van de netto besparing (totale besparing minus de eigen bijdrage) die de zonnepanelen u kunnen opleveren.

Welk voordeel biedt uw corporatie?
Wilt u weten hoe uw corporatie uw voordeel berekent, klik dan op het logo van uw woningcorporatie onder de daktest voor meer informatie.

 

Type dak

Als het dak deels schuin en deels plat is, kies dan het type dakdeel waarop u eventueel zonnepanelen wilt plaatsen. U kunt het beste de panelen op het deel plaatsen dat naar het zuiden gericht is. Een plaatsing op een plat dak is altijd mogelijk omdat de installatie dan perfect naar het zuiden gericht kan worden.
  1. 1. Type dak
  2. 2. Windrichting
  3. 3. Hellingshoek
  4. 4. Wat is mijn voordeel?